Over Linda

Over mijzelf kan ik vertellen dat ik als kind al gevoelig was, vooral voelend naar alles om mij heen. Er ontging mij weinig en ik was daarbij zorgend voor de ander.

Ik heb door mijn studie aan de HBO-V dan ook voor een zorgend beroep gekozen. Waarbij ook mijn andere kwaliteiten naar voren kwamen, namelijk dat ik graag mijn eigen onderzoekende pad volg en dat contact maken met de ander mijn grootste interesse heeft, waarbij ik graag mijn eigen creativiteit inzet. Inmiddels heb ik er dan ook meer dan 20 jaar ervaring opzitten in de GGZ waarin ik dit kwijt kon en ik mij vooral gespecialiseerd heb in mensen met persoonlijkheidsstoornissen problematiek en emotieregulatie problemen. Ik heb daarbij de laatste jaren gewerkt binnen de MBT (Mentalization-Based Treatment) behandeling en dus veel ervaring met groepen evenals het individueel  begeleiden van mensen. Ook daarin lag de focus op emoties, voelen, durven voelen wat er allemaal beweegt in je lijf en wat de betekenis is en het belang van het voelen. Ook persoonlijk blijven ontwikkelen is hierin een verplicht onderdeel geweest dmv intervisie en supervisie wat mijn inziens noodzakelijk is om mijn werk als therapeut goed te kunnen doen. Evenals bij de haptotherapie vraagt het namelijk van mezelf, als therapeut, dat ik zelf goed voelend aanwezig kan zijn, onderscheidt kan houden tussen mezelf en de ander en daarmee veiligheid en vertrouwen biedt zodat de ander tevoorschijn kan komen. De cliënt kan dan opnieuw vertrouwen gaan ervaren in de ander en zichzelf en van daaruit ook zich opnieuw hechten en verbinden wat zo essentieel is voor ons welbevinden.

Mijn eigen keuzes durven maken.

Mijn eigen ervaring met haptotherapie is dat het me terug heeft gebracht naar mezelf, eerst bij mezelf voelen wat goed voor mij is en van daaruit en daarmee ruimte durven nemen en de ander tegemoet te treden en contact te maken. Mijn eigen keuzes durven maken. Daarnaast heeft het me enthousiast gemaakt voor het vak, het sloot zo aan op wat ik al deed en waar mijn hart ligt. Namelijk contact (con-tact; samen voelen, met jezelf en met de ander/buitenwereld) de menselijke mogelijkheden tot aanvoelen, invoelen, doorvoelen, tot samen bewegen. Waarbij voor mij verwondering en oprechte nieuwsgierigheid op mijn lijf geschreven staan.

Ik ben dan ook de opleiding tot haptotherapeut gaan volgen aan het ITH in Nijmegen en ben daar in 2015 afgestudeerd. Hierna ben ik naast mijn werk in de GGZ mijn eigen praktijk begonnen als haptotherapeut bij ‘de Wittesteen’.

Waarin ik mij onderscheid als haptotherapeut is mijn jarenlange ervaring binnen de GGZ, die ervaring neem ik mee; mijn MBT ervaring, mijn affiniteit met emotieregulatie, goed in overstijgend denken, verbinden, rust en veiligheid kunnen bieden. Met al deze ervaring en kennis heb ik me ontwikkeld tot iemand die jou tevoorschijn kan laten komen, die ik kan stilzetten en confronteren met gevoel voor timing, in jouw tempo en op jouw eigen wijze.

Wat mij goed doet, energie geeft is vooral de natuur, in de natuur zijn, wandelen en ontdekken wat er allemaal groeit, bloeit, leeft en beweegt. Ik kan daar uren mee zoet zijn omdat ik ook graag fotografeer. Daarnaast geven een goed gesprek, nabijheid en contact met mij dierbaren veel vervulling. En ontwikkel, volg, lees en deel ik graag alles op mijn vakgebied omdat me dat steeds enthousiast houdt en laat voelen hoe belangrijk het is.